In Behind the scenes, Blog, Fotoblog, VP Nieuws

De maand mei bracht vele vrije (feest)dagen met zich mee, maar dat maakte de Veldkamp Produkties crew niet minder productief! Sterker nog, ten opzichte van de maand ervoor waren we juist bezig met méér verschillende opdrachten. In deze blog zetten we op onze favoriete manier onze werkzaamheden op een rijtje: visueel!

GeertGrote01

U heeft het al kunnen lezen in onze eerdere blogs: we zijn de laatste maanden aan de slag geweest in opdracht van Tinker Imagineers. Samen maakten we een museumfilm voor het Geert Groote Huis in Deventer. De film zag in de maand mei zijn laatste montagedagen, audio- en kleurcorrectie. De film is inmiddels opgeleverd en beleeft op 5 juni zijn première in het Geert Groote Huis! Tegen die tijd kunnen wij u ook al een voorproefje geven van de film… Houd onze website hiervoor goed in de gaten!

Een eerste voorproefje van onze Goederenvervoer films voor de Provincie Noord-Brabant kunnen we nu al wel geven, en hebben we zelfs al gegeven via de Instagram account van ons bedrijf. We hebben inmiddels twee draaidagen en een offline presentatie achter de rug. In deze eerste film staat vervoer over het water centraal. Op de bovenstaande foto is set assistent Tobias te zien, filmend met diverse GoPro’s vanaf een melk vrachtschip van Campina.

SYS03
SYS01

Onze samenwerking met YachtsXL zorgde er ook in de maand mei voor dat er nog meer boten in onze editsuite belandden dan alleen het vrachtschip van Campina! Zo monteerden we o.a. drie aftermovies voor de Singapore Yacht Show (allen voor een verschillende doelgroep). De films worden binnenkort opgeleverd en zullen online worden ingezet voor de promotie van de Yacht Show.

IMG_2830
Sailexperience01

Voor opnamen vanaf zee is onze crew meestal in het buitenland. Monaco, Cannes, Singapore, Florida, Hainan – we zijn er allemaal al geweest, soms zelfs meerdere keren. Maar je hoeft er niet altijd voor naar het buitenland. Voor Sailexperience, organisator van zeilarrangementen, draaiden we in een weekend in mei opnamen met 14 figuranten en 2 zeilboten. Onze crew draaide afwisselend vanaf een sloep of vanaf de zeilboten.

Ook voor Tilburg University gingen we op pad! Op bovenstaande foto is te zien hoe onze crew vanaf het dak van de universiteit de skyline van Tilburg aanschiet. Overal op de campus werd gefilmd: van collegezalen tot de fietsenstalling. De corporate film wordt eind juli opgeleverd en zal daarna ook op onze website te zien zijn.

Een productie van ons die nú al bewonderd kan worden, is onze nieuwste commercial voor TopVintage. Eerder maakten we een hoofdspot en tag-on die vorige maand in Duitsland on air ging; dit keer maakten we een Engelstalige versie die sinds 25 mei op TLC wordt vertoond. U kan de spot o.a. zien in de reclameblokken van ‘Say Yes To The Dress’! Heeft u ook het behind the scenes verslag van producer Elaine gelezen? Elaine organiseerde de commercials tot in de puntjes en was ook op de draaidag aanwezig.

http://instagram.com/p/28C_UJlfq6

Als u houdt van behind the scenes verslagen en kijkjes achter de schermen, dan kan u ons sinds kort ook volgen op Instagram. We hebben een bedrijfsaccount waarmee we elke werkdag een still of behind the scenes foto delen!

Bovenstaande Instagram post van Guus verwees naar Guus’ avontuur met de GoPro Hero 4 tijdens de nationale dag van de hond. Een ideaal moment om u te laten zien dat een GoPro camera ook kan worden ingezet als extraatje tijdens de draaidag om zo te kunnen filmen vanuit unieke standpunten. De GoPro zal deze zomer ook mee worden genomen bij de opnamen van een zomercampagne voor één van onze klanten. De shotlist ligt klaar, het locatiebezoek zit erop – we hebben alleen nog mooi weer nodig!

Naast de vele draaidagen van de maand mei, was het op kantoor ook niet bepaald rustig. Er werd o.a. geanimeerd voor een nieuw zorgconcept, gemonteerd met materiaal dat door collega’s in Amerika werd opgenomen, geschreven voor nieuwe corporate film scripts… En onze showreel werd geupdate. Hij is weer helemaal bij de tijd!

Ook leverden we onze film op voor de SX Sports Club. Hierin staat de zogenaamde 12 week challenge centraal, die bij de Sports Club kan worden aangegaan. De film leverde binnen één week 117 concrete aanvragen op! Erwin Korst, eigenaar van de SX Sports Club, gaf ons sportende team als dank een fles champagne. Super!

Volgende maand kan u weer een fotoblog van ons verwachten met foto’s van meerdere zomerse commercialshoots, de pre-productie en draaidagen van een nieuwe corporate film voor een Nederlandse overheidsdienst en draaidagen vanuit een helikopter in Brabant. Ook bezoekt één van onze crews Dubai en mogen we weer een interview draaien voor DFE Pharma in Duitsland. We gaan een mooie maand tegemoet! We duimen voor een stralend zonnetje in juni!

Wil u in de tussentijd niets van ons missen? Volg ons op Twitter, Facebook, Instagram en YouTube om optimaal op de hoogte te blijven. Tot volgende maand!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.