In Blog, Inspiratie, Tips, VP Nieuws

Veldkamp Produkties bestaat dit jaar 20 jaar! We besteden hier o.a. aandacht aan door elke maand één van onze medewerkers te laten terugblikken op hun Best Of momenten bij Veldkamp Produkties. Deze maand vertelt producer Silva Munsters over haar tijd bij Veldkamp Produkties en de projecten die een glimlach op haar gezicht toveren.

IMG_4941

Hoe ben je bij Veldkamp Produkties terecht gekomen?

Na mijn opleiding International Media and Entertainment Management heb ik eerst 4 jaar bij Omroep Brabant TV gewerkt. Ik heb daar veel leuke tv-programma’s mogen maken en heb er o.a. gewerkt als programmamaker, regisseur, redacteur, camjo en opnameleider. Op een gegeven moment kwam er een eind aan de Varia Redactie waar ik voor werkte. Gelukkig had Veldkamp Produkties (toen nog de buren van Omroep Brabant) precies op dat moment een vacature voor producer. En dat ben ik geworden!

​Op welk project kijk je terug met de fijnste herinneringen? En waarom?

Deze afgelopen maanden hebben we in opdracht van Tinker Imagineers een museumfilm voor het Geert Groote Huis in Deventer geproduceerd. Die film speelt zich helemaal af in de late Middeleeuwen. Dat vond ik echt een superleuke klus! Locaties, kleding, props, maar ook de inhoud van het script: alles moest kloppen met het tijdsbeeld. De draaidagen vond ik het allerleukst, we hebben er echt het maximale uit kunnen halen met z’n allen en ben dan ook trots op het resultaat!

DSC01277

Welke klus was voor jou productioneel gezien de grootste uitdaging?

Voor een nationale commercial een gave locatie regelen, een american footbal team, 30 danseressen in matchende outfits, figuranten en natuurlijk crew, apparatuur en props – daar draaien mijn collega-producers en ik onze hand niet voor om. Dat het in minder dan een week geregeld moest worden, dat was best wel een uitdaging. Maar zeker gelukt hoor!

Wat voor reacties krijg je terug op producties die je hebt gerealiseerd?

Het eerste moment waarop onze opdrachtgevers hun videoproductie zien is tijdens de offline viewing. Regelmatig pinkt iemand een traantje weg van ontroering. Dat vind ik zo mooi! Het laat zien dat video als geen ander medium emotie kan overbrengen. Daarnaast is het natuurlijk altijd fijn om te horen van opdrachtgevers dat ze fijn met je samengewerkt hebben en vonden dat alles zo goed geregeld was.

Silva

 

Wat is in jouw ogen de allerbeste videoproductie die is gemaakt door Veldkamp Produkties in de afgelopen 20 jaar?

Dat is appels met peren vergelijken! Maar… als ik echt moet kiezen, dan ga ik voor ­de Glijbaan commercial voor Roompot Vakanties. Die commercial is al zo’n 6 jaar oud, maar nog steeds heel leuk! Andere persoonlijke favorieten van mij zijn de Geert Groote film, Donker Dat Toch Kleur Is, de corporate film voor de TU/e, de Fred & Ed commercial, de Efteling tv-serie, de film voor GGD Brabant Zuid-Oost, de video voor de RAV. En ook de ZLM carnavalscommercial, waarvoor we echt een paard in de gang gezet hebben. Hoe cool is dat?

Wat is je favoriete Veldkamp Produkties moment?

Ik heb me heel goed vermaakt op Edwins bruiloft! We waren met de collega’s, die normaal toch het liefst achter de camera blijven… Maar die trouwens opvallend vaak te vinden waren in de fotohoek. Ik ben benieuwd naar het resultaat van die foto’s!

Edwins bruiloft

Wat heb jij allemaal zien veranderen bij VP door de jaren heen?

Natuurlijk het nieuwe kantoor, het werken in de cloud maar ook de apparatuur en beeldkwaliteit die steeds beter worden.

SX Paul Raats
(foto: Paul Raats)

Wat voor project zou je nog graag een keer produceren bij VP?

Van TV-series maken word ik nog steeds heel blij. Lekker ouderwets knallen en meters maken, heerlijk! Dus die mag er weer een voorbij komen van mij, wel naast het produceren van corporate films en commercials. Dat is namelijk juist het leuke van het werken bij Veldkamp Produkties: dat het zo afwisselend is!

Veldkamp Produkties Roompot Vakanties commercial 2014

Benieuwd naar de hoogtepunten van cameraman Rick, office manager Marianne of producer Elaine? Lees de blogs door op de namen te klikken!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.