In Blog, overig

File_004Ik ben het type persoon dat zenuwachtig is om aan nieuwe dingen te beginnen en het spannend vindt om uit zijn comfort zone te stappen. Zodra ik het echter eenmaal aandurf en het gevoel van “uit mijn comfort zone” opeens “in mijn comfort zone” wordt, vind ik het ontzettend moeilijk om weer afscheid te moeten nemen.

Het afgelopen half jaar heb ik deel mogen uitmaken van de Veldkamp crew, wat vanaf dag 1 een heus avontuur was. Of het nou ging om intensieve draaidagen of de potjes tafelvoetbal met de lunch, ik werd meteen opgenomen als volwaardig lid van de crew. In de avonden plofte ik soms doodmoe op bed, om in de ochtend weer om 7 uur klaar te staan, maar iedere dag heb ik er volop van genoten! De weken zijn voorbij gevlogen en helaas is het tijd om afscheid te nemen.

Het leukste aan mijn stage bij Veldkamp Produkties vond ik om mee te maken hoe het er dagelijks aan toe gaat in een bedrijf. Vanaf mijn eerste stagedag merkte ik de hechtheid en de samenwerking binnen het team. Iedereen had belangstelling en vond het leuk om me te leren kennen en stond klaar wanneer ik hulp nodig had.

FullSizeRenderFile_005-1024x768

Op mijn opleiding aan het St. Lucas leer ik vooral verschillende cameratechnieken, maar tijdens mijn stage heb ik zoveel meer geleerd dan dat. Ik ben als camera-assistent op veel draaidagen geweest en door mee te luisteren en vragen te stellen ben ik op die dagen zoveel wijzer geworden. Wat ook leuk is om te zien, is dat de collega’s bij Veldkamp naast de functie waar ze in werken ook andere geweldige kwaliteiten en kennis hebben, wat erg goed van pas komt tijdens de draaidagen. Naar mijn mening maakt dat; de samenwerking en kennis van het team, het bedrijf zo gezellig en leerzaam.

Uiteraard kreeg ik de vraag wat mij het meest is bijgebleven tijdens mijn stage, wat ik echt een heel lastige vraag vind. Wat ik erg leuk vond om te doen was het project voor Freyja. Deze film heb ik van begin tot eind samen met Manon (productie stagiaire) gemaakt en ik ben erg tevreden over het eindresultaat. Daarnaast kregen alle stagiaires samen de opdracht om een kerstvideo te maken, die jullie wellicht al voorbij hebben zien komen. Tijdens het bedenken en maken van deze film heb ik erg veel geleerd over het maken van een hyperlapse. Als laatst vond ik de draaidagen voor Roompot Vakanties in Hambachtall erg leuk! De opnames hiervoor voelden stiekem als een (leerzaam) uitstapje naar het buitenland.

P1040742-e1452780865968-1024x628File_007-1-e1452781106319-1024x785

Kortom, ik het ontzettend naar mijn zin gehad de afgelopen tijd en het zal ontzettend wennen worden om weer terug te gaan naar mijn “rustige” schoolleven. Vol zenuwen begon ik mijn stage bij Veldkamp Produkties, maar met heel veel kennis, ervaring en vrienden rijker vertrek ik hier. Ik heb heel veel zin om alle kennis en ervaringen toe te gaan passen in mijn studie. “En Door!” tijd voor iets nieuws, ik ga er wat moois van maken!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.