In Blog

Onlangs hebben productieassistente Kimberley, stagiair creatie Tom en office-assistente Dilay zich voorgesteld. Vandaag is het mijn beurt. Ik ben Kim van Zitteren, 21 jaar oud en de vierde stagiaire die deze periode stage loopt bij Veldkamp Produkties. Ik studeer European Studies en ben erg geïnteresseerd in videoproductie. Vandaar dat ik erg blij was om te horen dat ik stage mocht lopen bij Veldkamp Produkties! Wil je weten hoe het me bevalt? Lees dan vooral deze blog!

Daar ging ik dan, met knikkende knieën naar mijn eerste stagedag. HEt blijft toch altijd spannend: nieuwe omgeving, nieuwe collega’s, nieuw werk… Maar ach, ik houd van uitdagingen en nieuwe dingen leren, dus kom maar op!

Ik begon met een kleine achterstand aan mijn stage. Ik studeer namelijk European Studies en dat is geen standaard media opleiding. Hierdoor kreeg ik het af en toe Spaans benauwd door termen die mijn collega’s gebruikten. Van breakdowns tot callsheets en van offline tot online editen. Waar hebben mijn collega’s het over? Ik was vastberaden deze termen binnen een week onder de knie te krijgen. Gelukkig, met dank aan Google en mijn collega’s, maakte ik me deze termen al snel eigen en snapte ik wat ze allemaal bedoelden.

In de weken die volgden werd ik steeds enthousiaster, wat een leuk werk en wat een leuk team bij Veldkamp Produkties! Mijn collega’s gaven me meteen het gevoel dat ik in een warm nest terecht kwam. Iedereen staat voor me klaar om te zorgen dat ik zoveel mogelijk kan leren tijdens mijn stage.

Eerste draaidag

En toen was de dag aangebroken… mijn eerste, echte, officiële draaidag! Wat heb ik hiernaar uitgekeken! De pre-productie is ontzettend leuk om te doen, maar op de draaidag valt alles wat je voorafgaand allemaal geregeld hebt op z’n plek. De locaties, de figuranten, de crew, alles komt bij elkaar en dan kun je het resultaat zien van je werk. Dus ik keek dan ook zeker uit naar mijn eerste draaidag. Gelukkig, viel inderdaad alles op z’n plek.

Naast mijn stagewerk schrijf ik ook nog een scriptie. Het valt me af en toe zwaar om me op mijn scriptie te focussen omdat ik het productiewerk zo leuk vind. Het liefst houd ik me daar heel de dag mee bezig, maar ja die scriptie komt er niet vanzelf. Dus werk ik één dag in de week aan een onderzoek naar de Belgische markt en schrijf ik een advies over hoe Veldkamp Produkties haar service het beste kan aanbieden in België.

Goed, daar ga ik dan, vol enthousiasme en een glimlach op mijn gezicht naar week negen van mijn stage. Ik ben benieuwd wat deze week me weer brengt. Ik heb nog steeds zin om elke dag weer nieuwe dingen te leren. Dus kom maar op met die tweede helft, ik geniet van elk moment!

Kim aan het werk op de draaidag

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De productieafdelingStill uit productie voor iWriter