In Fotoblog

Een spannende kantoorverhuizing, voorbereidingen op internationale projecten en heel veel draaidagen: dit en meer kwam voorbij op het kantoor van Veldkamp Produkties in de maand februari! En we zouden geen audiovisuele producent zijn als we dat niet graag op een rijtje zouden zetten – met foto’s én video’s.

Charlotte Driessen

We beginnen bij het nieuwe bloed dat zich begin februari bij ons aansloot: Charlotte Driessen (foto boven) is onze tweede productiestagiaire voor de komende maanden en Jan de Bont (foto beneden) is onze creatieve stagiair. We hebben hem niet op zijn geweldige naam aangenomen, dat is slechts een mooi toeval!

Jan de Bont stagiaire Ons team telt op dit moment 9 vaste medewerkers, 3 stagiaires en onze kantoorhond Guus. Heeft u onze teampagina al eens bekeken? Hier vindt u een overzicht van alle medewerkers, de bijbehorende functies en hun visie en missie binnen ons bedrijf.

Ondernemer van het Jaar team Veldkamp Produkties De missie en visie van Jeroen Veldkamp, directeur van Veldkamp Produkties, is kort samen te vatten: indrukwekkende en doeltreffende producties maken. Hij doet dit al ruim 18 jaar en werd er in februari wederom om geprezen: dit keer met een tweede plaats in de Ondernemer van het Jaar Son & Breugel competitie. Op de bovenstaande foto wordt Jeroen omringd door medewerkers en familie tijdens het benefietdiner op de avond van de uitreiking.

Philips PSV jubileumfilm Veldkamp Produkties

Een paar dagen na de Ondernemer van het Jaar uitreiking was het weer feest: we kregen van het New York Film & TV Festival te horen dat we behoren tot de finalisten met onze Philips/PSV Jubileumfilm ‘A Strong Bond’! Deze uitreiking vindt plaats op 8 april in Las Vegas. We hebben een Finalist Certificate in ieder geval al op zak, maar zijn ook nog in de race om een bronzen, zilveren of gouden medaille. We houden u op de hoogte! Voor meer informatie over onze finaleplaats raden wij u deze blog aan!

20140131_120222 Ondertussen werkten we ook door aan mogelijke toekomstige prijswinnaars. Een film die we bijvoorbeeld opnamen in februari, was de nieuwe corporate animatiefilm voor payrollbedrijf Driessen HRM. Samen met medewerkers namen we quotes op in het vernieuwde kantoorpand van Driessen. Daarna voorzagen we de film van een geanimeerde vormgeving. Wanneer de film helemaal klaar is, zal deze ook in ons portfolio te zien zijn.

HVN02 Hetzelfde geldt voor onze instructiefilm voor de Hemochromatose patiëntenvereniging Nederland. We zitten middenin deze nieuwe productie, die bestemd isvoor huisartsen in Nederland. In de film komen meerdere experts aan het woord om de onderbelichte aandoening hemochromatose nader toe te lichten.

Efteling hotel CCB Jeroen Veldkamp Zelf zijn wij ook bezig met kennisdeling. Zo voert onze productiestagiaire Marly Zweerts een onderzoek uit naar ‘green filmmaking’ binnen de opdrachtfilm branche. Marly is hiervoor bij diverse draaidagen aanwezig en houdt de werkzaamheden op kantoor nauw in de gaten. Haar onderzoek is over een half jaar klaar. En ook Jeroen Veldkamp deelt graag zijn expertise. Deze maand deed hij dit in de vorm van een seminar Storytelling en De Efteling (foto boven), die hij samen verzorgde met Olaf Vugts en Lector Moniek Hover, speciaal voor de leden van de Communicatieclub Bourgondië. De prachtige locatie: het Efteling Hotel! BehindTheScenes_TU-e-9386 Ook lieten we studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) aan het woord, en wel tijdens onze draaidagen voor de graduate program films voor bijna alle masteropleidingen. Dit keer werden we verwelkomd door de opleidingen Automotive Systems en Industrial Design! Het zijn respectievelijk de 11de en 13de film die we voor ons grote TU/e project aan het maken zijn. BehindTheScenes_TU-e-9565

En dat dat bijzonder is, vond de TU/e zelf ook. In plaats van ons vaste standpunt áchter de camera plaatste het tijdschrift van de TU/e (Cursor) ons zelf in de spotlight. In het magazine wordt ons project belicht voor medewerkers en studenten, maar er komen ook leuke weetjes en foto’s vanuit het hele productieproces aan te pas. De twee bovenstaande foto’s zijn gemaakt door TU/e student en fotograaf Bart van Eijden.

TUe Draaidag Metaforum opnamen

De laatste draaidag voor de TU/e deze maand was geen onderdeel van onze reeks graduate program films. We zijn namelijk ook nog bezig met een geheim ander project! Op de bovenstaande foto is de lounge in het Metaforum gebouw te zien. Er werd een interview gedraaid… Meer mogen we nog niet verklappen.

Axtension02
Gelukkig mogen we wel wat vertellen over onze nieuwe films voor AXtension. We maakten er in het verleden al een aantal: software uitlegvideo’s met Engelse titels en een voice-over. Dit keer maakten we ook een film waarbij we naast animatie ook filmopnamen nodig hadden. Op bovenstaande afbeelding is de app te zien die AXtension heeft ontwikkeld. En hoe deze app werkt en kan worden ingezet, wordt uitgelegd in onze video! Binnenkort is de film te zien op ons YouTube kanaal.

20140206_104426

Een film die al wél helemaal klaar is en bekeken kan worden, is de uitnodiging voor ‘Magic Bij Jaap’. In deze videoboodschap wordt de kijker uitgenodigd om vooral aanwezig te zijn bij de modeshow van Bij Jaap’s nieuwe collectie. Hierbij is ook een bekende illusionist aanwezig! Op bovenstaande foto ziet u onze crew (inclusief Jeroen Veldkamp als regisseur, voor het eerst in jaren!) op locatie. De uiteindelijke eventuitnodiging is op deze website te bewonderen.

IMG_20140212_121952
De laatste draaidagen van februari werden besteed aan videoportretten van 2 van de 3 genomineerde ondernemers voor de BOV Trofee. We bezochten Stabilo en Ellips in Eindhoven en interviewden de directeurs op verschillende locaties binnen hun organisatie. De films worden voor het eerst vertoond op de avond waarop de BOV Trofee wordt uitgereikt. Lees hier meer over ons werk voor de BOV!

Verhuizing Veldkamp produkties gevel
En terwijl onze crew in de auto stapte, onderweg naar weer een nieuwe draaidag, stond de tijd ook niet stil op ons kantoor. Zo werd ook druk voorbereid op de eerste week van maart: de week waarin we verhuisden naar een nieuw, tijdelijk adres, maar óók de week waarin onze crew in samenwerking met YachtsXL naar Dubai vertrekt voor opnamen van de Dubai International Boat Show. Een hyperluxe beurs voor superyachten, waar we vorige jaren ook al aanwezig waren. We laten u hier binnenkort meer over zien!

Wat kan u volgende maand verwachten in onze nieuwe fotoblog? Foto’s van onze verhuizing, ons nieuwe pand, onze crew in Dubai (en de resultaten hiervan!), meer informatie over nieuw opgestarte projecten… En televisiecommercials die we binnenkort gaan ontwikkelen.

Volgt u ons al op Twitter, Facebook, LinkedIn en YouTube? Zo kan u de bovengenoemde updates meekrijgen op de dag dat we het naar buiten brengen!

Veel dank voor het lezen van onze blog en tot volgende maand!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.