In Blog

In het afgelopen jaar hebben we tal van blogs geschreven. Zo kon je onder andere lezen waarom Guus een rol bij RTL weigerde en vertelden we je over de eeuwige battle tussen Silva en Edwin. Inmiddels is 2020 begonnen en dus is het een goed moment om terug te blikken op 2019. Wat waren onze meest gelezen blogs van het afgelopen jaar? In deze blog een overzicht van de top 5 meest populaire blogs. Heb jij ze allemaal al gelezen?

Still uit de Roompot Vakanties en Albert Heijn commercial

1. De online video marketing trends van 2019

Aan het begin van het jaar voorspelden we dat de groei in online video marketing door zou zetten. We beschreven een aantal trends die organisaties kunnen toepassen. Zo bespraken we YouTube Ads en verticale video, maar ook het inzetten van zakelijk vloggen en live video als onderdeel van een online marketingstrategie. Heb jij de blog gemist? Lees dan nog eens alle trends terug.

2. Wat is motion design?

In een kijkje achter de schermen liet onze motion designer Hans zien waar hij zoal mee bezig is en wat zijn functie als motion designer precies inhoudt. Kort samengevat brengt Hans door het animeren van grafische vormgeving het design tot leven. Meer lezen over het werk van Hans? Dat doe je hier.

3. Camerashots: hoe, wat en wanneer?

Om filmproducties goed te begrijpen is het belangrijk om de verschillende basis-camerashots te kunnen onderscheiden. Afhankelijk van het precieze doel heb je namelijk meerdere mogelijkheden. Zo is een medium shot geschikt voor een gedetailleerder beeld en geeft een long shot juist een overzichtelijk beeld. Ben jij bekend met de verschillende mogelijkheden?

Still uit Een historische onderbouwing van het Brabantse karakter

4. Een hartverwarmende historische onderbouwing van het Brabantse karakter

Een speciale dag in 2019 was voor ons de lancering van de productie ‘een historische onderbouwing van het Brabantse karakter’ door de commissaris van de koning. Deze productie vind je op de website van Brabant Brand Box. In deze video legden we het kenmerkende en verwelkomende karakter van Brabant vast. Nieuwsgierig? Bekijk de video!

5. Post-productieproces: kleurcorrectie toepassen

Na de productie van een video is er nog een aantal post-productieprocessen die worden uitgevoerd voor het project kan worden opgeleverd. Een onderdeel van deze beeldmontage is het corrigeren en nabewerken van de kleuren. Hoe dit precies in zijn werk gaat lees je in ons blog.

Houd natuurlijk onze blog ook dit jaar weer in de gaten. Ontdek bijvoorbeeld binnenkort onze verwachtingen voor de videotrends van 2020 en doet regisseur Edwin uit de doeken wat hem zo’n bizar goede tonprater maakt. Stay tuned!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rick maakt opnames tijdens een opnamedagSimon Gieser: don't perfect things you don't have